Stilla (nåja) flyter Rhen

Äntligen en pinsamhet mindre!

I många, många år har jag skrivit om resor och bussturism, utan att någonsin ha besökt ett av de mesta resmålen genom årtiondena för svenska bussgrupper. Men i veckan blev det ändring på det.

Tacka vännen Marlene Breuer för det!

Hon är vd för Hotel Lindenwirt i Rüdesheim i Rhendalen och känner förmodligen nästan alla i Sverige och Norge som arbetar med bussresor. Marlene har länge bjudit mig att komma på besök.

Nu blev det av. Tre dagar i Rhen- och Moseldalarna, med fantastiska skönhetsupplevelser, vandringar i vingårdar, god mat och massor av utmärkta viner och många goda skratt tillsammans med en annan välkänd profil i svensk bussresenäring, Ulla Lundwall.

Familjen Breuer är inte bara något av hotellmagnater i Rüdesheim där de driver hotellen Lindenwirt och Schlosshotell. De har också vingårdar där de odlar högklassig Riesling under namnet Georg Breuer. Georg är Marlenes framlidne make. Oräkneliga är de svenska turistgrupper som har provat på Breuers viner i vinkällaren i Rüdesheim.

En del av sortimentet från Georg Breuer finns också att köpa på Systemet här hemma, men det är inte fråga om några lågprisviner. Säg bag-in-box till Marlene så får ni se hur hon ryser i flera minuter…

En märklig upplevelse var det att bidra till att medelåldern bland besökarna i Rüdesheim sänktes drastiskt. Det här är ett seniorresmål i en division för sig. Inget ont i det – de svenska och norska bussgrupper som fyllde restaurangerna på Lindenwirt såg ut att ha hjärtligt roligt.

Det enda som saknas är ett rollatordisco…

Annonser
Det här inlägget postades i Resor och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s