Fotboll och skottlossning

Ikväll har Göteborgspolisen skjutit varningsskott i samband med att supporters – eller ska vi säga huliganer – drabbat samman i Göteborg inför matchen Kalmar – Feyenoord.

Ett 30-tal polisbilar skickades till platsen.

Det lär kosta en slant.

Även om skottlossning är ovanligt i de här sammanhangen är slagsmål, vandalisering, våld och stora polisinsatser inte det. Notan står allmänheten, skattebetalarna för.

Det är inte rimligt. En krog eller ett diskotek, som på gatan utanför skulle ha en bråkdel av det våld, det bråk som fotbollsklubbarna har, skulle snabbt få indragna rättigheter och tvingas att stänga.

Men fotbollen får fortsätta, utan att ens behöva stå för de mångmiljonkostnader de åsamkar människor. Det är inte rimligt.

Självklart ska fotbollsklubbarna ha samma ansvar som andra nöjesarrangörer – för det är just vad elitidrotten är. En nöjesarrangör, en del av showbiz. Med stora pengar inblandade.

Pengarna är t o m så stora att de räcker till att betala notan för det som följer i showens spår. Det är bara att se på spelarlönerna. Och transfersummorna. Där finns ett mått på vad showen är värd i rena pengar.

Då ska inte vi andra, som inte är intresserade av den, stå för en del av notan.

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s