Ett bussbolag går till sjöss

Det finns de som tycker att svenska bussföretag kör i samma invanda spår år ut och  år in utan nytänkande. Till de företagen hör inte – det kan jag försäkra – Botkyrka Buss.

Idag bjöd man medarbetare, samarbetspartners och vänner på en både fascinerande och angenäm upplevelse: en seglats med briggen Tre Kronor mellan Stockholm och Vaxholm.

Redan skeppet som sådant har en fascinerande historia. Efter en förlaga från 1800-talet sjösattes det 1995 och gjorde sin jungfruseglats förra sommaren efter en tioårig byggarbete av eldsjälar och engagerade sponsorer. Till dem som från början satsade på den praktfulla, tvåmastade farkosten hör Botkyrka Buss.

Att vädret var grått och regnigt under vår färd från Stockholm till Vaxholm gjorde gjorde inget. För den som har färdats sträckan antingen i stor Finlandsbåt eller i en liten motorbåt var det en fantastisk upplevelse. Ljudlöst gled vi fram i några knops fart, ut genom Stockholms inlopp och innerskärgården. Vinden var svag, men fullt tillräcklig för de väldiga seglen som vi fick hjälpa till att hissa.

Dennis och Maria Widmark (övre bilden) på Botkyrka Buss har insett värdet i att skapa produkter där deras egna bussar ingår som en naturlig del i en upplevelse eller ett arrangemang – men där de inte för ett ögonblick tror att kunden har sitt fokus på bussen. Den är ett produktionsredskap för en helhetsupplevelse.

Och, säger Dennis, den är ett led i upplevelsen som ska hålla högsta kvalitet. Det gäller både fordonet och föraren.

Gissa om seglatsen gav honom och hans företag nya, stora kundkontakter?

Dessutom kan vi rapportera att Tommie Vesterlund på Bussbranschens Riksförbund (nedre bilden) visade oanade talanger när det gällde att klättra i fartygets rigg.

Mer om briggen Tre Kronor kan du läsa här.

Annonser
Det här inlägget postades i Bussföretag, Fartyg, Resor, Sjöfart. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s