Världen utanför mitt fönster

world

Söndag morgon. Världen lägger till utanför mitt fönster.

Utanför mitt vardagsrumsfönster på Bonaire har jag de senaste dagarna haft världen till beskådan. Bokstavligt talat. Sedan sjutiden på söndagsmorgonen. Då lade den till, välkomnad av gråa skyar men varma vindar.

Utanför mitt fönster har nämligen världens märkligaste kryssningsfartyg, The World, legat. Längre bort från Ålandskryssningar kan man knappast komma.

Inte nog med att The World är en hyfsat stor bjässe. Fartyget saknar också motstycke i världen. Och har världen som sitt hem.

The World är nämligen ett samhälle som reser runt i världen. Eller snarare en jättelik bostadsrättsförening i absolut lyxklass. Här kan den som är stadd vid hyfsad kassa köpa sig en flera hundra kvadratmeter stor lyxvåning, eller bara en liten lya på några tiotal kvadratmeter. Och så har man sitt hem som ständigt färdas runt i hela världen.

På fartygets hemsida kan man läsa vilka lägenheter som för tillfället är till salu. Priserna anges inte. Den som behöver grubbla över sådana trivialiteter är ändå inte rätt för The World.

Skulle man till äventyrs inte ha möjlighet att utnyttja sin lägenhet, eller (o, fasa) behöva stärka kassan lite grann går det att hyra ut sin flytande lägenhet. Det hjälper fartyget till med.

Det är värt besväret att klicka sig runt på The Worlds hemsida, för att se hur livet också kan gestalta sig.

De närmaste månaderna håller sig Världen kvar i Karibien. När våren kommer bär det av till Kalifornien och norrut längs Nordamerikas västkust till Alaska. Färden fortsätter till Japan, Korea, Hong Kong, Filippinerna, Australien, Bali, Singapore, Maldiverna, Dubai, Kreta, Venedig, Barcelona, Lissabon, Bordeaux, Liverpool…

Då är det redan sommaren 2010.

Det är annat än en husvagnssemester, det. Livets lotter faller olika.

Annonser
Det här inlägget postades i Bonaire, Fartyg, Kryssningar. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Världen utanför mitt fönster

  1. Ping: Världen har kommit till Stockholm | Ulo Maasing

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s