Ta bussen till Shanghai !

avanti-1

Tyska Avanti Reisen är en bussresearrangör som tänker utanför boxen…

Det är lätt att slås av konformismen bland de företag i resebranschen som arbetar med bussresor. Det är Hollands tulpaner, shopping i norra Tyskland (nåja, var i alla fall, innan euron sköt i höjden), veckoslut i Berlin osv.

Och det är naturligtvis inget fel i det – uppenbarligen finns det en marknad som vill ha produkterna, och vem kan då sätta sig på sina höga hästar och moralisera?

Men det finns en och annan arrangör – kanske inte så mycket i Sverige – som skapar bussresor som bryter ny mark och nya marknader. En favorit bland dessa är ett företag i Freiburg i södra Tyskland, Avanti Reisen. avanti-2Jag upptäckte dem i fjol när de arrangerade bussresor från Tyskland till Peking-OS.

Resorna kostade en bra bit över 100 000 kronor, tog omkring 45 dagar och gästerna bodde enbart på lyxhotell. Marknaden fanns bevisligen, för nu erbjuder Avanti, mitt ibland mer traditionella resmål som Paris och Norditalien, bussresor från t ex Hamburg till Taschkent eller Shanghai. Just det, bussresor.

Eller vad sägs om Isfahan i Iran?

Det här handlar inte om några lågprisresor. Isfahan kostar t ex ca 45 000 kronor, med flyg i ena riktningen. Drygt två månader till Shanghai kostar bortåt 200 000 kronor. Men det finns en kortare budgetresa för knappt 100 000…

Se där ett av bussbranschens misslyckanden, ställt på sin spets: man har varit alldeles för dålig på att skaffa sig själv nya marknader. Trots att de finns. Och faktiskt inte behöver vara så djärva som de som Avanti satsar på…

Å andra sidan krävs det då att man stänger av kopiatorn (svenska bussresearrangörer tycks i stort sett ägna sig åt att kopiera varandras resor) och slår på hjärnan. Den högra halvan. Den kreativa.

Annonser
Det här inlägget postades i Bussföretag, bussturism. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s