Humor och resor

Hur vanligt är det med leenden i kollektivtrafiken? Eller humor?

Visst, att ständigt mötas av hurtfriska bussförare som drar vitsar i högtalarna skulle nog snabbt kännas rätt så plågsamt. Men någon gång, kanske.

Det amerikanska flygbolaget Southwest Airlines är nästan okänt i Sverige. Ändå är det ett av världens största flygbolag, mätt i antal passagerer. 2007 var man faktiskt störst i världen. Hur det är idag vet jag inte, men man kan lugnt räkna med att Southwest är åtminstone topp 3. 2007 reste 107 miljoner passagerare med Southwest. I jämförelse med det är SAS en liten mygga.

Southwest är också ett av världens första lågprisbolag, och har stått modell för de flesta andra lågprisbolag inom flyget, Ryanair inräknat. Men det är roligare att flyga med Southwest. Bolaget har skapat en unik produkt som det har skrivits marknadsföringsböcker om. En detalj i profileringen har varit kabinpersonalen, alltså de som möter kunderna. De ges stor frihet att vara informella och skämtsamma.

Det finns rätt drastiska exempel på det: flygvärdinnor som gömt sig i bagagehyllorna eller sjungit säkerhetsföreskrifterna. Eller, som den här Southweststewarden som rappar den annars sövande säkerhetsinstruktionen och får hela kabinen med sig. David Holmes heter han…

Skulle det inte vara uppfriskande med något sådant, någon enda gång på SAS? Eller på pendeltåget? Eller tunnelbanan? Eller bussen?

Annonser
Det här inlägget postades i busstrafik, Flyg, Flygsäkerhet, Humor, Kollektivtrafik. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s