Länsrätten lyssnade inte på smutskastning

På torsdagen blev det klart att Länsrätten i Stockholm avvisar Veolia Transports överklagande av SL:s upphandling av T-banan i Stockholm. Läs pressmeddelandet från MTR här.

tcTill det kan man lägga att beslutet känns bra. Det kan inte ha känts kul för Veolias vd Tomas Wallin att överklaga, och dessutom tvingas anklaga sin tidigare vice vd Torborg Chetkovich (bilden) för att ha snott med sig företagshemligheter när hon lämnade Veolia för MTR.

Därtill är hon nog alldeles för klok.

Själv misstänker jag att överklagandet är kommenderat från Veolias koncernledning i Paris. Sedan Veolia för något år sen bytte koncernledning har också ledningskulturen i företaget ändrats till en mycket mer hierarkisk kommandostruktur än tidigare. Därför tvingades också Tomas Wallin att göra ett lappkast när det gällde T-baneupphandlingen.

När det blev klart att Veolia förlorat till MTR beklagade han naturligtvis resultatet, men agerade som en god förlorare. Sen dröjde det inte länge innan tonen blev en annan. Man kan tänka sig att Paris hade pekat med hela handen.

”Länsrättens dom är mycket överraskande och stämmer inte med vår syn på frågan och inte heller med andra rättsfall på europeisk nivå”, säger Tomas Wallin i en kommentar till domen, en kommentar som än mer tyder på ett stramt betsel från Paris.

Annonser
Det här inlägget postades i Domstol, SL, Stockholm, Tunnelbanor, Upphandlingar. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s