Jesus tar bussen – men bryr han sig om miljön?

jesusbuss-12

Redan på första maj blandades i Stockholms city förstamajdemonstranter och Jesusfolket. Det var en förbryllande mix som fick sin förklaring i lördags, när vad man lite hädiskt skulle kunna kalla Jesusdagen ägde rum.

Då gick fyra långa demonstrationståg genom centrala Stockholm för att stråla samman i Kungsträdgården i årets stora Jesusmanifestation. 18 000 deltagare. Helt OK, även om jag själv inte tillhör manifestationens marknadspotential, om ni förstår vad jag menar.

På söndagen promenerade jag förbi slottet och fastnade först därför att vaktparaden tågade förbi. Sen fastnade jag för bussen. Jesusbussen. Där stod den på Skeppsbron, bland alla andra turistbussar.

Så nu vet ni det. Även Jesus tar bussen.

I fronten fanns istället för en vanlig tråkig destinationsskylt texten Bound for Heaven.

jesusbuss-2Humor har de också, Jesusfolket. Fast lite nervös skulle jag nog själv vara att åka med en buss med den destinationsskylten. Den kan ju tolkas på flera sätt. Den skrajset lagde kan få för sig att en resa med just den bussen kan bli den sista resan man gör.

Å andra sidan har i Cityterminalen under många år funnits en Terminalservice. Det låter som en inrättning för aktiv dödshjälp.

Jesusbussen var trots ett dröse nationalitetsskyltar registrerad i Nordirland. Den har t o m en egen hemsida. Den som går in där och klickar på Pictures kan dessutom ägna sig åt lite bussdiggande.

Det är ju kul att även Jesus tar bussen. Lite oroligt frågar jag mig dock hur mycket han bryr sig om miljön. För den gamla Neoplan med Mercedsstjärna i nosen som stod där utanför slottet kan ju knappast klara miljözonsnormerna.

Men polisen kanske inte vågade ingripa. Blixten kunde ju slå ner, trots en klarblå himmel.

Den som vill läsa mer om vad en Neoplanbuss kan fylla för funktion rekommenderas för övrigt att läsa den hejdlöst dråpliga ”Kollektivt självmord” av Arto Paasilinna. Finns sedan många år i pocket.

Annonser
Det här inlägget postades i Jesus, Stockholm. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Jesus tar bussen – men bryr han sig om miljön?

  1. Fredrik skriver:

    Ska man åka Europa runt i en Neoplan bör man ha en stark relation till gud…

  2. Lasse Jansson skriver:

    I arabvärlden är bussarna prydda med en text ur Koranen, Insallah,vilket betyder ”om gud vill”. Det innebär att chaufförerna kan köra som vettvillingar, därför att resan är under guds totala kontroll…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s