Busstullar på Skavsta – hot eller verklighet

Skavsta flygplats hantering av Flygbussarnas konkurrent FlybyCoach, som för två veckor sedan började köra mellan Cityterminalen och Skavsta, blir allt märkligare.

Jag har nyligen blivit kontaktad av en bussföretagare som har frågat Skavsta om busstullarna. Till svar fick företagaren att ”frågan diskuteras men något beslut har inte fattats”. Så några busstullar finns inte, enligt de uppgifter som bussföretagaren fick.

FlybyCoach har däremot fått ett entydigt besked, det är busstullar som gäller. Några undantag medges inte heller, enligt Skavsta. I det nya numret av tidningen Bussbranschen, den svenska bussbranschens fria tidning, talar också Skavstachefen Dot Gade Kulovuori om busstullarna som en realtet – inte något som diskuteras.

Det dokument som har gått ut från Skavsta, och som är daterat den 24 mars, är också entydigt.

Det ligger onekligen nära till hands att fråga sig om busstullarna är ett hot som Skavsta tagit till för att stoppa FlybyCoach och skydda Flygbussarna. Eller om de verkligen är verklighet, något som flygplatsen själv tycks vara lite lätt oklar över.

Från Bussbranschens Riksflrbund, BR, är tonläget fortfarande avsevärt mer dämpat än när Arlanda ville införa busstullar. Då ledde Flygbussarna (som hade sin högste chef i BR-styrelsen) fighten. Den här gången hörs inga protester mot busstullarna från Flygbussarna (vars högste chef nu också sitter i BR-styrelsen).

Annonser
Det här inlägget postades i BR, Bussbranschens Riksförbund, Flygbussar, Skavsta. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Busstullar på Skavsta – hot eller verklighet

 1. Claes Petersson skriver:

  Eftersom Flybycoach knappt har några resenärer (de flesta avgångarna har faktiskt inte en enda passagerare) så borde busstullar vara det minsta problemet just nu. Hela upplägget verkar ju vara ett stort skämt. Varför har exempelvis Ryanair ännu inte börjat sälja biljetter på flygplanet?

  • Yamendozo skriver:

   Gillar du inte konkurrens ? Kan man inte ha lite is i magen …. Det här är så välbekant – någonting nytt, priset sjunker, kvaliteten höjs. Var glad åt det – och vänta så får vi se !

 2. Christer skriver:

  Claes. Det finn många sätt att drenera företag för att berika sig själv. Jag undrar bara vad som kommer härnäst: För det är nog så att det inte får försvinna inkomster för ”Skavsta” för dess lönsamhet måste förmodligen ligga fast. För om det skulle gå så att Flygbussarna får minska trafiken så minskar inkomsten där ifrån och hur skall ledningen kunna styra om de inte fär samma lön som tidigare. Det du förlorar på gungan tar du tillbaka på karusellen. Så säger ordspråket.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s