Nu igen…

Bussarna fortsätter att brinna. Senast (?), dvs häromdagen, var det en turistbuss från Marks Limousine, ett företag som ägs av Flygbussarna, dvs Veolia Transport, som fattade eld på motorvägen mellan Göteborg och Landvetter.

Ombord fanns en grupp handikappade från ett dagcenter i Marks kommun, på hemväg från en dagsutflykt till Slottsskogen i Göteborg.

Även den här gången klarade sig alla oskadda, till stor del tack vare bussförarens agerande. Aftonbladet har mer om branden i en illustrerad artikel.

De ständigt återkommande bussbränderna är en skandal. Branschens oförmåga att åstadkomma rejäla förbättringar är oacceptabel. Vad som låg bakom den aktuella bussbranden är inte känt. Däremot vet man att vissa bussbolag slarvar med underhållet vilket ökar brandrisken dramatiskt.

En krogägare som slarvar med brandskyddet riskerar både rättsliga åtgärder och att bli av med utskänkningstillståndet. På samma sätt bör ett bussföretag som slarvar med säkerheten förlora sitt trafiktillstånd, samtidigt som ansvariga chefer bör bli föremål för rättsliga åtgärder.

Det handlar ju om människors liv och säkerhet. Och för varje dag rycker katastrofen närmare.

Annonser
Det här inlägget postades i Bränder, Bussbranschen, busstrafik, Trafiksäkerhet. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s