Värsta busshållplatserna – nu på nätet

DumpNu har busshållplatserna i Stockholms län fått en egen sajt på nätet.

Nä – det är inte en hemsida för hållplatsnördar som jämför stolptyper eller liknande. Istället är det ett sätt att göra makthavarna i Stockholms län uppmärksamma på hur olika det kan se ut på busshållplatserna.

Bakom sajten står en kille som heter Curre Hansson, socialdemokratisk politiker som bland annat sitter i landstingets regionplanenämnd. Han har tröttnat på att se hur styvmoderligt och orättvist länets busshållplatser behandlats.

På sajten, www.busshallplats.se kommer länets värsta och bästa busshållplatser att listas med både bild och beskrivning. Vem som helst kan skicka in förslag och bilder.

Greppet är kul – men inte unikt. I resebranschen finns åtskilliga hemsidor där resenärerna själv kan recensera olika produkter. På airlinequality.com kan således flygpassagerare bedöma olika flygbolag, flygplatser, lounger mm. På tripadvisor.com skriver t ex hotellgäster om de hotell de har bott på, restauranggäster bedömer krogar där de ätit osv.

Med tiden har flera av de här sajterna utvecklats till verkliga maktfaktorer. Ett hotell som ständigt sågas på tripadvisor brukar känna av det ekonomiskt.

Mer sånt, även i kollektivtraifken! Makten åt kunderna!

Annonser
Det här inlägget postades i Kollektivtrafik. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s