Skärmytsling i Västerås

FlygbussbakFlygbusskriget mellan Flygbussarna och Flybycoach är långt ifrån över.

I morse ägde en skärmytsling rum i Västerås, när Flygbussarna plötsligt gjorde en prissänkning på biljetterna från Västerås flygplats  till Stockholm.

Sänkningen gjordes bara på enkelbiljetter på morgonturen idag, och, såvitt vi vet, bara på enkelbiljetterna till Stockholm.

Flybycoach, som går ut hårt med att alltid hålla det lägsta priset mellan Stockholm och Slavsta resp Västerås  kontrade med att sänka priset rejält. En returbiljett mellan Västerås och Stockholm sänktes t ex från 179 till 150 kronor.

Av det priskrig som nu råder sedan en månad tillbaka kan man lugnt dra slutsatsen att bussresenärerna till Skavsta och Västerås tidigare har betalat rejäla överpriser för att åka buss till och från Ryanairs flyg.

Annonser
Det här inlägget postades i Bussföretag, busstrafik, FlybyCoach, Flygbussar, Skavsta, Västerås. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Skärmytsling i Västerås

 1. Claes Petersson skriver:

  På Västerås airport har Flybycoach på kort tid lyckats att öka sin marknadsandel. Och det beror på att flygplatsens biljettkontor säljer biljetter till både Flygbussarna och Flybycoach. När resenärerna ska köpa biljett och frågar vilket alternativ som är billigast så väljer man en biljett med Flybycoach som är billigast. Bortsett från prissänkningen har nu Flygbussarna kontrat med att skicka ut särskilda ”flygbussvärdar” på varje tur från Stockholm som mer eller mindre handgripligen ska leda ut resenärerna till ”rätt” buss. Västerås visar att Flybycoachs största problem är terminallogistiken och biljettförsäljningen i Stockholm och Skavsta.

  • Christer skriver:

   Finge vi samma möjlighet på City Terminalen O Skavsta så finge Flygbussarna Konkurrens nästan så det stämde efter svensk lag

 2. Sven nice skriver:

  Hej! Nu har det aslå hänt och Västanhede Trafik avslutar sin engagemang och delägandet i Flybycoach. Bakgrunden är säkert att alldeles för lite passagerare väljer att åka med Flybycoach. Nu har Leiff Svensson tillfrågad flera bussbolag också i Sörmland. Har bjuder på t.ex. 3500 kr för en sväng t/r Stockholm på kvällerna och nätterna. Tillfrågade bolagen gjorde en kreditupplyssning på Flybycoach och upptäckte att finns redan betalningsanmärkningar. Dessutom har de kommit fram att verkstäder vill har betalt kontant innan dem servar eller reparerar Flybycoach bussar. Ingenting annat var att förvänta och att det saknas ekonomisk kompetens hos Leif Svensson VD för Flybycoach är ju redan bekant eftersom han har ju näringsförbud sedan tidigare. Synd om alla chaufförer.

  • DS skriver:

   Ja det är väl kanske inte så lätt med alla som vill sprida rykten. Antagligen är det någon som håller på att göra på sig. Och antagligen är det någon som inte är insatt.
   Men att agera på en sån sandlådenivå att handgripligen ta tag i kunderna känns väl bara igen från telefonbolagens metoder att värva kunder till ett dolt koncept för att kunna fortsätta som de gjort i alla år.
   Samma sak är det i Skavsta där viss personal på plats blivit korrupt och hjälper till att styra folk till ”rätt”. Att deras uppdragsgivare sedan på olika sätt försöker blockera med sina bussar så att det nya bolaget inte ska synas och dröjer kvar på avstigningshållplatsen fast folk stigit av för länge sedan. Varför gör de inte lika på Cityterminalen undrar man. Det här vet ju deras arbetsledning men gör inget för att få förarna göra lika som är betsämt på Cityterminalen, att bara kolla kvarglömt och sedan koma undan från Avstigningen så fort som möjligt.
   De nya konkurrenterna får trassla sig förbi Sandlådebolaget AB. Heder åt de på Skavsta som är neutrala hjälper kunderna att tala om att de nu kan välja leverantör. Tack för valfriheten !

  • Dumare än dum skriver:

   Nä du näringsförbud har han INTE (har själv kollat) men jävligt svårt att ta beslut det har han vår vän L S och marknadsföring vet han tydligen inte vad det är

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s