In i dimman…

GoByBusDet regnade i går. Rejält. Åtminstone i södra och västra Sverige.

Men bussen tar sig fram. Så även igår.

Dessutom kan det vara rätt spännande att åka buss. Det fick två företagare i bussresebranschen erfara när de skulle ge sig ut på bussresa från Skåne till Bohuslän med Det Glada Bussbolaget GoByBus igår.

Den ena av personerna driver sedan många år ett bussföretag i södra Sverige. Den andra har en mångårig erfarenhet som bussresearrangör. Och nu skulle de från det platta Skåne till det lite kargare Bohuslän.

Och, som sagt, det regnade.

Det blev en resa in i dimman. Redan i Malmö, där den ena av damerna steg ombord, var det härligt varmt och fuktigt ombord på den starkt försenade bussen. Ventiationssystemet hade pajat. I Helsingborg stod den andra av damerna och väntade och väntade. Någon information om förseningen – bortåt en halvtimme –  fick hon inte av Det Glada Bussbolaget. Inte de andra väntande heller. Till skillnad från bussbolaget var de inte glada.

Men så småningom kom bussen och damerna kunde gemensamt färdas in i dimman.

Dimman?

Nä, det var inte dimmigt ute. Det bara verkade så. Det regnade. Men det trasiga ventilationssystemet gjorde att fönstren immade igen. Föraren fick gång på gång ta fram en trasa och torka av framrutan så att han åtminstone skulle ha ett hål att titta ut genom. Så småningom förbarmade sig resenärerna över honom och hjälpte till att torka bort imman på framrutan. Under färd.

Bussbolaget ordnar inte bara ressällskap, som man utlovar i sin reklam. Man har nu också tagit på sig att ordna sysselsättning åt resenärerna så att resan ska kännas lite kortare. Och lite mer spännande.

I Göteborg fick föraren avlösning. Det borde även bussen ha fått.

Den nye föraren uppmanade vänligt  – och föredömligt – resenärerna att använda bussens säkerhetsbälten. Det gjorde inte våra två bussvana resenärer.

Fästen för säkerhetsbälten fanns visserligen på deras plats. Men själva bältet var puts väck. Likaså hos deras medresenär på andra sidan gången.

Det var inte kul tyckte damerna.

Resglädje har ett pris. Men inte ska väl priset vara så lågt att resenärerna ska bli fönsterputsare utan möjlighet att resa bältade?

Förresten: Det var inte samma buss som på bilden som damerna åkte med. Bara samma glada bussbolag.

Annonser
Det här inlägget postades i Bussförare, Bussföretag, busstrafik. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s