Allt billigare att ta bussen till flyget

Cityterminalen

Cityterminalen i förmiddags. Flybycoach sänkte idag sitt enkelpris mellan Stockholm och Skavsta till 75:-

Kriget om hur Ryanairs passagerare ska ta sig till och från flyget fortsätter. I morse gick Flybycoach ut med en djärv prissänkning i slaget om resenärerna. En enkelbiljett mellan Stockholm och Skavsta kostar nu 75:-, en returbiljett 150:-

Cityterminalen-2Det var vid tretiden i morse man gjorde sin senaste manöver. När vi på förmiddagen gick igenom Cityterminalen verkade det som om åtskilligt fler resenärer än tidigare valde att ta rulltrappan upp till uppstickarens gate. Flybycoach har den senaste tiden också bantat antalet avgångar så att bussarna nu är direkt anpassade till Ryanairs tider. Konkurrenten Flygbussarna har betydligt fler turer.

Flybycoach´s pris kan jämföras med Flygbussarnas kampanj som startade när Flybycoach började sin trafik, 110 kronor för enkel, 199 ToR.

Samtidigt har konkurrenten Flygbussarna aviserat att deras kampanjpriser upphör fr o m midsommarafton. Då kommer man att återgå till sina ordinarie priser, 150 enkel och 249 ToR.

Det kommer att bli intressant att se om Flygbussarna håller fast vid det.

Helt klart finns det en vinnare på fighten om flygresenärernas marktransporter: Passagerarna. Skavstas flygplatsledning står knappast på deras sida.

Annonser
Det här inlägget postades i busstrafik, FlybyCoach, Flygbussar, Skavsta. Bokmärk permalänken.

15 kommentarer till Allt billigare att ta bussen till flyget

 1. Jonas skriver:

  Jag håller tummarna för att Flybycoach överlever då Flygbussarna allt för länge utnyttjat sin monopolställning på ett oschyst sätt. Det är först nu när det faktiskt finns en konkurrent på plan som Flygbussarna för första gången insett att deras existens är beroende av kunden. Tyvärr verkar Flygbussarnas huvudsakliga strategi vara att försöka hindra konkurenten än att satsa på lite bättre service till resenärerna. Den dagen då Ryanair börjar kränga ToR-bussbiljetter till Flybycoach på inflygningarna så kommer Flygbussarna helt klart att få det svettigt. Någon skrev att Flygbussarna tar 79 spänn för en enkel till Bromma Flygplats. Den färden tar enligt tidtabellen drygt 10 minuter, och måste vara den dyraste reguljära busslinjen i landet. Eller vad säger du, Ulo ?

 2. Christer skriver:

  Då det såldes biljetter nere på nedervåningen så märktes det att Flygbussarna var skakade för deras terminalvärd var framme och funderade hur det var möjligt att det inte kom mer folk till deras kassa.
  Den yta som FlybyCoach nu har är Flygbussarnas favorit plats då det går att hindra folk att gå till rulltrappan från den positionen. Jag hoppas att det sätter sina spår i resenärerna att det går att åka med ett annat bolag än Flygbuss. Terminalvärden får inte tala om var FlybyCoach har sin avgång om någon frågar henne/ honom, det har ledningen sett till, de skall inte veta det. Vad gäller Skavsta så finns det flera pelare som skulle kunna husera en buss biljett maskin från Ryan Air.

  • Jonas skriver:

   Flygbussarnas vårkampanj är nu slut och en enkel till Skavsta kostar enligt deras hemsida fr..o.m den 19 juni åter 150kr (jämfört med PTS som tar 75kr). Det här är första gången under priskriget som Flygbussarna varit passiva mot motpartens drag – de räknar väl kallt med att PTS trafik på Skavsta/Västerås snart går i konkurs. Och då blir det väl ytterligare ”prisjusteringar” uppåt kan man förmoda.

   • Kalle T skriver:

    Flygbussarna tar 40kr mellan Vikingterminalen och Slussen som är ungefär 1 km…. På samma buss säljs ett SL-tillägg som gäller hela länet i 3 timmar för det facila priset av 30kr (sic!). Nåja, när det gäller PTS/Flybycoach ryktas det om att PTS har sagt upp all fast personal och för närvarande bara kör med timmisar. Andra rykten gör gällande att alla leveranser till PTS (exempelvis diesel etc) har stoppats om inte kontant betalning erläggs i förskott. Det vore intressant att veta om detta verkligen stämmer! Kanske är det just därför som Flygbussarna inte längre verkar bry sig om sin konkurent och från idag åter tar 150kr för City-Skavsta (dock med den skillnaden att ToR-biljetten kostar 229kr istället för 249kr).

 3. Christer skriver:

  Kalle T Det är nog så att du skall ta reda lite fakta innan det skrivs, för det får jag gjöra för att det inte skall framstå som trams det jag skriver om FlybyCoach/ PTS. Ring till PTS och fråga om det stämmer som du framför dina rykten. Rykten o lögner är hårfina i sin ensamhet, medas fakta är stark. Ligger det någon sanning i det att Flygbussarna tar 150/ 229 kr, eller är ddet rykte det med. Lika stark är uppgiften att det finns flera som är fast anställda, men det är också så att det finns timmisar, som inte vill köra på heltid, för att det finns andra jobb som de har.

  • Mattias skriver:

   Kalle sprider väl inga rykte, han säger ju vad FAC sprider för rykten och undrar om det stämmer. Kalle har nog rätt i priserna, för det var det som gällde när jag var nere vid Cityterminalens och kollade med biljettkassa i fredags. Men det var i går det. Och nu kanske helt andra priser gäller.

 4. Jonas skriver:

  Prisförvirringen på Flygbussarna beror nog på att deras vårkampanj slutade den 18 juni. Den 19 juni sjösattes hastigt en sommarkampanj som verkar vara identisk med vårkampanjen. Sommarkampanjen varar enligt hemsidan bara till början av juli. Kanske följs den av en höstkampanj… Enligt personal på Flygbussarna så tar det några dagar att uppdatera hemsidans biljettbokning och SMS-tjänsten, så där var och kanske är priserna tillbaka till tiden före Flybycoachs inträde. Kanske beror osäkerheten på att Flygbussarna inte är säkra på hur länge som man kan ha kampanjpris. Det finns ju regler för hur länge man kan ha extrapris osv. Det väl troligen inte är tillåtet för Flygbussarna att lägga sig under Flybycoachs priser eftersom det skulle kunna ses som en olaglig dumpning av priset. Antalet resenärer på Flybycoch verkar ha ökat betydligt sedan priset sänktes till 75kr.

 5. Normunds skriver:

  Och nu verkar flybycoach höjt priset igen till 100 enkel eller 190 ToR enl deras hemsida

  • Bärlibus skriver:

   Det är alltid roligt att läsa om dessa rykten som sprids ut om FlyByCoach/PTS, må det vara Flygbussarna tro….. Att FlyByCoach/PTS inte längre får några diesel leveranser och att all fast personal är sparkade är inget annat än rena lögner! Är fast anställd på PTS och tankar även bussar……….

   • Jonas skriver:

    Jag pratade i helgen med en äldre flygbussförare och han sa att en av deras facklige representant för kommunal dagligen sprider rykten om PTS vägrar skriva under något kollektivavtal, att personalen inte får några löner, att all personal fått sparken och att bara timanställd jobbar där, samt att bolaget är satt under blockad från sina leverantörer av drivmedel till bussarna. En personal som stod och snackade med en Flybycoach-förare blev inkallad och utskälld av en chef. Enligt föraren skickade Flygbussarna ut ett brev till samtlig personal om att det är förbjudet att jobba för PTS eller något bussåkeri som samarbetare med PTS. Jag tror att Flygbussarna är nervösa och inte riktigt vet vad de ska göra. De har kunna köra med saftiga överpriser i flera år, resenärerna har behandlats som något som katten släpade in, och när en uppstickare dyker upp så tar man till alla fula knep för att krossa konkurrenten. Istället för att satsa lite extra på god service till kunderna så är Flygbussarna upptagna av att sprida högst tvivelaktiga rykten om ett litet företag i bussbranschen. Och sist men inte minst: Enligt den gamle föraren som jag pratade med så har Flygbussarnas ägare Veolia gett sitt godkännande att försöka krossa konkurenten till varje pris. Och det är nog inte otroligt att Veolia trampar i klaveret nu när de förlorar nästan varje upphandling som de medverkar i…

 6. DS skriver:

  I en marknad, vilken som helst, är det väl aldrig fel med minst två konkurrenter. Det stimulerar kvalité och pris. Sedan dessa rykten som sprids av vissa, ta allt ni hör med en nypa salt. Men jag tror ingen resenär har kunnat undgå den sandlådenivå som förekommit särskilt i Skavsta. Och visst har det varit ett himla överpris och en stöddighet i många år. Det är är bra att stöddigheten avtar och en viss ödmjukhet infinner sig i samma takt som priset sjunker. Sedan de korrupta medarbetare vid Skavsta som inte tål att det kommer in ett nytt bolag, är dom köpta eller ? Heder åt Cityterminalen som officiellt har en neutral hållning även om det lyser igenom motsatsen på vissa medarbetare. Jag tror det är någon som tjänar på att sprida rykten och att några håller på att göra på sig.
  Service och bra priser åt kunderna istället !

 7. Ano Nym skriver:

  Konkurens är bra men seriösa arbetsgivare tack ! Nu behövs Facket på Flybycoach / PTS . Det är vi flera som tycker nu, utom de som är köpta med förmåner som tex fri bil, eller bra befattning, eller pass, eller buss. De skvallrar om vilka som har synpunkter. Flera partners säger sig sakna betalning också. Kolla även lönen ! särskilt tillägg och timmar om du har manadslön. Trasiga bussar så man skäms. Leif Svensson ska inte vara arbetsgivare !

 8. bärlibus skriver:

  Om du är kvar på PTS/FlyByCoach tycker jag att du bör sluta nu!!!!
  Ingen är livegen på sitt företag. Trasiga bussar….????
  Men, jag tror att jag tycker faktiskt lite synd om dig som uppenbarligen verkar ha problem. Jag hoppas att du har gått till Leffe och framfört dina synpunkter, eller är du feg? I sådanafall kip käft och sprid inte rykten som är falska. Vi är flera stycken förare som trivs alldeles utmärkt på PTS och tycker att allt fungerar bra. Att vara avundsjuk på ”Tomten” som kör med en PTS bil är också det fegt och ruttet. Att den finns personer på ett bussföretag som är mer än ”bussförare” är väl helt naturligt, eller?
  Hur skulle det annars se ut???

 9. fd anställd skriver:

  Håller nog med Mr/Mrs Ano Nym om att facket behövs på Flybycoach men att verksamheten kan fortsätta med annat företag !

 10. alex skriver:

  jag tycket att PTS bör TVÄTTAR sina bussar och STÄDAR de bättre.
  PTS/FlyByCoach man mår illa av eran toalleter i bussarna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s