Åk kollektivt – själv tar jag min SUV!

Politikerbuss

Bräcker inte SUV:en i Skåne.

Att det inte är lätt att leva som man lär är knappast någon nyhet. Nu bekräftar politikerna i kollektivtrafiknämnden i Region Skåne detta. När de ska förflytta sig i tjänsten är det bilen (och gärna en SUV) som gäller, konstaterar Sydsvenskan i en genomgång av de skånska trafikpolitikernas resande.

Och de väljer bilen, trots att de flesta av dem bor bra till ur pendlingssynpunkt. Men de har ju så mycket att göra. Deras tid är ju så värdefull.

Är inte andra människors tid också värdefull? Tydligen inte. Somliga är mer jämlika än andra. Så jämlika att de inte har tid att vara jämlika med dem vars liv de påverkar.

Ändå har de fria resor i kollektivtrafiken. Men de väljer ändå bilen, och att ta ut bilersättning från sina uppdragsgivare. D v s skattebetalarna. Av det kan man dra slutsatsen att det inte är biljettpriset som styr människors kollektivresande. Låga biljettpriser lockar inte bilister att åka kollektivt. Inte heller det är knappast någon nyhet, men bevisas på nytt av Skånepolitikerna.

Och topparna i kollektivtrafiknämnden i Skåne åker inte påvert. För att ta sig fram i den oländiga terrängen väljer de ofta en SUV, alltså en rejält miljöskadlig bil som dessutom är extra farlig för den som råkar ut för ett omilt möte med den.

Nämndens andre vice ordförande Henrik Fritzon (s) äger således en Land Rover Freelander och en Volvo S80 (fruns shoppingbil, eller…?). Förste vice ordföranden Birte Sandberg (c) kör en Land Rover Discovery.

Och för att inte bli strandsatt vid busshållplatsen kör ordföranden Lars-Ingvar Ljungman (m) en Mercedes SL 500 + tre motorcyklar. Dessutom har han en Volvo Bifuel som tjänstebil från Vellinge kommun…

Sen kan man naturligtvis fråga sig med vilken trovärdighet de står upp för kollektivtrafiken.

Annonser
Det här inlägget postades i Skånetrafiken, trafikpolitik. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s