Snacka om klasskillnad!

Häromdagen raljerade jag över att den svenska fordonsbranschen i sin bilsynthet har slutat se bussen som ett fordon. När Bil Sweden och MRF kallar till Almedalen handlar det om bil, bil, bil – och så lite lastbil.

KollektivtrafikbilagaPå torsdagen hade Svensk Kollektivtrafik en hel bilaga om morgondagens resande i Dagens Inudstri. Den kan också laddas ner från Svensk Kollektivtrafiks hemsida.

Snacka om klasskillnad!

Medan Bil Sweden tuggar vidare på sitt urgamla mantra att ”Utan bilen stannar Sverige” blickar Svensk Kollektivtrafik framåt, har visioner och ambitioner – och då handlar det inte om att jaga nya skattemiljarder à la Saab.

Och det handlar inte heller om bilfientlighet. Utan om att utveckla den egna verksamheten så att den svarar mot dagens och morgondagens kundbehov – också det en skillnad mot Volvo och Saab som inte haft örat mot marken och satsat på att tillverka bilar som marknaden inte vill ha.

– Det handlar om marknadsanpssning, säger Svensk Kollektivtrafiks vd Charlotte Wäreborn Schultz.

– Vi måste differentiera vårt utbud och utveckla produkter för våra resenärers olika behov. En given utgångspunkt är att erbjuda våra kunder en ökad valfrihet genom ökad mångfald i utbudet, samtidigt som vi bibehåller ett sammanhängande system.

En rejäl applåd till Svensk Kollektivtrafik som med elegans visar på kollektivtrafiken som det moderna trafikalternativet!

Annonser
Det här inlägget postades i Kollektivtrafik, Samhällsplanering, trafikpolitik. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s