Nya schackdrag i flygbusskriget – motgångarna fortsätter för Veolia Transport

Kombattanter

Flygbussarna och Flybycoach. Kampen fortsätter.

Det hårdnar allt mer i flygbusskriget mellan Stockholm och Skavsta/Västerås. Igår kom uppstickaren Flybycoach med ett chockartat schackdrag mot konkurrenterna, Veoliaägda Flygbussarna.

Igår morse briserade nämligen en rejäl bomb i kriget. Flybycoach lanserade då ett nytt kunderbjudande, där man låter två resenärer åka till priset av en.

Två-för-en gäller på företagets alla avgångar mellan Stockholm och Ryanairs båda flygplatser i Stockholmsområdet. Det nya priset marknadsförs med starkt lysande streamers på Flybycoach´s bussar.

Redan tidigare är Flybycoach billigare än flygbussarna med ett returpris på 190:- mot Flygbussarnas 199:-.  Nu åker två personer fram och åter till Ryanair från Stockholm för 190:- med Flybycoach, medan det kostar 398:- med Flygbussarna.

Tidigare, innan Flygbussarna fick konkurrens, tog man 249:- för returbiljetten…

Trafiken har med andra ord varit en riktig kassako för Flygbussarna och deras  allt mer pressade ägare Veolia Transport.  Helt tydligt har resenärerna fått betala ett rejält överpris för sina bussresor till lågprisflyget.

Fortsättning följer i kriget. Vi återkommer med fler frontrapporter.

Veolias snirklande väg i Sverige kantas just nu av idel motgångar.

Till de senaste bakstötarna hör att man nyligen förlorade en hel del av den trafik som företaget kör åt Västtrafik. Och i fredags gick man på pumpen i sitt överklagande av upphandlingen av T-banetrafiken i Stockholm. Då sa kammarrätten, precis som länsrätten tidigare hade gjort, att upphandlingen av trafiken gått rätt till – trots den smutskastning av vinnaren MTR:s vd Torborg Chetkovic som Veolia har tagit till i striden.

För några år sedan kastade Veolia med mycket kort varsel in handduken i Danmark, sedan man misslyckats med det mesta man satsat på där. Frågan är om vi kommer att få se samma sak i Sverige i det svårt sargade företaget, där nu de sista kassakorna verkar vara på rymmen.

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Nya schackdrag i flygbusskriget – motgångarna fortsätter för Veolia Transport

  1. Jonas skriver:

    Noterar även att Flygbussarna förlänger sin ”sommarkampanj” med ytterligare några veckor. Hoppas nu bara att PTS/Flybycoach har finansiella möjligheter att fortsätta ett tag till. Bolaget har fortfarande problem på Skavsta där Flygbussarna effektivt hindrar resenärerna från att välja den billigare uppstickaren. Eftersom Skavsta flygplats verkar helt oförmögna att agera neutralt så får PTS förlita sig på att Ryanair verkligen börjar sälja lite biljetter på inkommande flyg. Det är just den delen som Flygbussarna fruktar allra mest. När det gäller Veolia så verkar det vila en förbannelse över det bolaget. När det nu är slutligt fastslaget att Veolia förlorar Stockholms Tunnelbana så kan man spekulera i vad som kommer hända med People Travels Group. Blir det en reträttpost för övertaliga direktörer på Veolia?

  2. Claes Petersson skriver:

    Flygbusarnas biljettpriser verkar vara den bästa barometern på hur det går. Den som går in på flygbussarna. se ser att det kostar 110 kr att åka enkel resa Stockholm – Skavsta. Men på linjer där flygbussarna inte har konkurrens är priserna lika höga som tidigare. Exempelvis kostar det hela 130 kr att åka enkel från Malmköping till Skavsta. Malmköping ligger inte många km från flygplatsen. Det kostar lika mycket att åka från Södertälje till Skavsta som hela vägen från Stockholm. Att flygbussarna inte tar ut ett högre pris där beror väl på att det ankommer på vissa turer från Stockholm att ta upp passagerare i Södertälje och det vore kanske pinsamt att ta ut ett högre pris av dem som åker kortare på samma buss? Tydligen har flygbussarna svårast på linjen Stockholm – Västerås flygplats, där kostar en enkel 75kr, vilket kan jämföras med sträckan Cityterminalen – Bromma flygplats som kostar 79kr. 75kr är för övrigt 20kr billigare än Flybycoach (om man bortser från möjligheten att åka 2 för 1).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s