Naken cowboy vill satsa på kollektivtrafik

Cowboy-1

Den nakne cowboyen på Times Square: "Om jag kan åstadkomma så mycket utan någonting, vad skulle jag då inte kunna göra med de resurser som borgmästaren har".

Nu ställer en naken cowboy upp i borgmästarvalet i New York. Jo, han är faktiskt naken. Eller åtminstone nästan naken.

Jag själv stött på honom på Times Square vid flera tillfällen, och först tror man nog att karl´n har en skruv lös där han står med sin gitarr och showar, endast iklädd Stetsonhatt, vita westernstövlar och ett par tight åtsittande trosor.

Man han är inte tokig, den nakne cowboyen. Han har hittat en affärsidé. Sin gatuentertainerbana började han i Venice Beach, Los Angeles efter att ha jobbat som modell och varit utvikningspojke i bl a Playgirl. Då, när han drog ut på gatan med sin gitarr, var han klädd som en konventionell cowboy. Och ingen brydde sig. Inte tjänade han några pengar heller.

Cowboy-2Då bestämde han sig för att klä av sig – och si, nu kan han försörja sig på att lira gitarr på gatan. Nästan naken.

Med tiden har han också blivit en hängiven New Yorkbo, så hängiven som bara New Yorkbor kan vara. Och nu ställer han alltså upp i borgmästarvalet mot mångmiljardären Michael Bloomberg. Han lanserade sin valkampanj igår– naturligtvis på Times Square.

Den nakne cowboyen går in i valrörelsen både med humor och med en rad bra, ibland djärva idéer: bättre kollektivtrafik, lättare att få tag i taxi, giftasrättigheter för samkönade par, en omfördelning av skattetrycket (”om du är rik, sluta gnälla och betala dina skatter”), lättnader för småföretagare osv.

Och han har faktiskt en akademisk examen i politisk vetenskap.

Den nakne cowboyen har också gjort en video inför sin valkampanj. Den visar att han inte är någon pappskalle. Eller tråkmåns.

Han kommer nog inte att vinna borgmästarvalet. Men själv tycker jag att han är ett hälsotecken, den nakne cowboyen. Skulle han klippa sig skulle han dessutom se rättt bra ut…

Hans kampanjhemsida hittar du här.

Tänk vad mycket roligare politiken skulle bli om det fanns fler människor av det här slaget…

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s