Favorit i repris

Det blåser kring Vattenfall. Vd-byte förestår – vd:n Lars G Josefsson har snart gjort sitt. Den ena bisarra turen har avlöst den andra i Vattenfalls verksamhet under hans ledning de senaste åren.

I Tyskland är Vattenfall inte bara involverat i kärnkraftverk med så tveksam säkerhet att t o m förbundskansler Angela Merkel har flugit i taket. Man har t o m utplånat byar för att utvinna brunkol, och utsläppen från Vattenfalls kolkraftverk i landet är större än hela Sveriges utsläpp av koldioxid, vilket jag skrev om redan för ett år sen.

Undra sedan på att Vattenfall är ett av de mest impopulära företagen i vårt södra grannland, och allvarligt skadar Sveriges anseende. Och styrelsen i den statliga energijätten har – förstås – inte haft en aaaaning om varken det ena eller det andra i Lars G Josefssons agerande.

Själv belönas han för sin misskötsel av företaget med 50 miljoner i pension. Så kan det gå när man inte sköter jobbet.

När Josefsson nu snart är historia kan han ju alltid nynna på företagets egen ”corporate song” – en favorit från i fjol som vi inte kan låta bli att reprisera. Och som känns ännu bisarrare idag. Se, hör, njut:

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s