Sociala medier och Sveriges framtid

Om någon undrar över tystnaden på den här bloggen de senaste veckorna är förklaringen att det har varit osedvanligt hektiskt med fullbokade dagar. Men nu – när jag sitter på Kastrup och är på väg till IAA-mässan – och går in på dn.se blir jag extremt glad.

Just nu demonstrerar nämligen minst 5 000 personer på Sergels Torg i Stockholm mot Sverigedemokraternas intåg i riksdagen. Bilderna från torget är både fascinerande och imponerande. Det är utmärkt att det finns många som säger ifrån mot rasism och främlingsfientlighet och när odemokratiska rörelser utnyttjar demokratin för sina syften.

Ännu bättre är att demonstrationen arrangeras av en 17-årig tjej från Sollentuna, Felicia Margineanu. Hon tog initiativet när det stod klart att det främlingsfientliga partiet med rötter i svensk nynazism skulle komma in i riksdagen.

Felicia använde sig av Facebook där hon skapade en grupp för att visa kämpaglöd i stället för uppgivenhet och deppighet.

Av detta kan man dra två slutsatser.

Den ena är att de som inte har förstått de sociala mediernas och nätets verkliga betydelse bör ta sig en verklig funderare.

Det andra är att ungdomar som Felicia och hennes Facebookkompisar gör att det känns mycket hoppfullt när det gäller Sveriges framtid. De kommer att se till att de unkna idéer som nu har tagit plats i riksdagen snart förpassas dit där de hör hemma.

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s