Wennerholm, SL och Bagdad Bob

Bild

Christer G Wennerholm(M) på den tid han ännu inte gömde sig för medierna.

Idag rapporterar Sveriges Radio P4 Stockholm om den allvarliga kritik som revisorerna riktar mot Storstockholms Lokaltrafik, SL. Kritiken är inte nådig. Den allvarligaste punkten gäller SL:s uppföljning av de avtal som man skrivit med sina entreprenörer. SL vet inte om pengarna används till det man betalat för, skriver revisorerna.

Annan kritik gäller hur SL brister i underhåll av de egna fastigheterna. Istället för förebyggande underhåll tvingas SL ständigt till akut underhåll för dyra pengar. Så har det varit år efter år. Revisorerna kritiserar också SL för en illa skätt ekonomi.

– För mig är det viktigt att varje krona används där den gör som mest nytta och att vi tillämpar ett effektivt arbetssätt, skriver Christer G Wennerholm på sin blogg.

Uppenbarligen tycker inte revisorerna att så har skett i den verksamhet Wennerholm är ansvarig för. Varken de politiskt tillsatta revisorerna eller de auktoriserade.

I en månad har Sveriges Radio försökt att få en kommentar från landstingsrådet. Han har, sin vana trogen, duckat och smitit undan. Det visar inte på något större civilkurage. Eller ansvarstagande. Så får helt enkelt inte en politiker i Wennerholms ställning agera.

Han har ansvaret för i runda slängar hälften av landets kollektivtrafik, en verksamhet som omsluter närmare 40 miljarder. När revisorerna har synpunkter på verksamheten, som till mer än hälften är finansierad av skattebetalarna/medborgarna, är det Wennerholms skyldighet att vara nåbar för medierna.

Istället har Wennerholm under en längre tid valt att kommunicera via sin blogg, där han står oemotsagd. Var han möjligen på studieresa i österled innan de totalitära regimerna där föll som käglor?

När det gäller revisorskritiken (och även annat på bloggen) blir det hela en karikatyr av politiskt ansvarstagande. Blogginlägget är i själva verket ett pressmeddelande där Wennerholm låter citera sig själv. Författare är hans pressekreterare Sebastian Tham som aldrig tycks vika från Wennerholms sida.

Där finns också formuleringar som ”9 av 13 rekommendationer är delvis redan genomförda”. Vad betyder det konkret?

Någon plats för frågor från medierna ges inte i det dekretstyre som Wennerholm allt mer tycks gilla. Troligen därför att frågorna skulle bli honom övermäktiga.

Man kan onekligen fråga sig om Wennerholm inget har lärt på de mediakurser han deltagit i. Eller hade konsultföretaget hyrt in Mohammed Said as-Sahaf som kursledare? Ni vet, han som kallades för Bagdad Bob eller Komiske Ali och som var informationsminister i Saddam Husseins regim.

När Saddamregimens ställning blev allt mer hotad blev Bagdad Bob känd för sina allt mer verklighetsfrämmande och bisarra kommentarer till det rådande läget.

Bagdad Bob var faktiskt en gång Iraks ambassadör i Stockholm. Kanske möttes de då, Chrille och Bob. Och diskuterade mediehantering…

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s